• Oznam 27.3.2023

          • Školská jedáleň

            Dotácia na stravu od 1.5.2023

            Ak Vaše dieťa navštevuje ZŠ alebo posledný ročník MŠ a máte záujem od 1.5.2023 o poskytovanie dotácie na stravu na Vaše dieťa, je nevyhnutné požiadať o dotáciu na stravu, a to cez EduPage, Žiadosti/Vyhlásenia, Žiadosť o dotáciu - NÁVRATKA.

            Žiadosť o dotáciu - NÁVRATKA treba podať najneskôr do 10.4.2023.

            V prípade, ak nedoručíte túto návratku zariadeniu školského stravovania v stanovenom termínena dieťa nebude možné poskytovať dotáciu na stravu, až kým v priebehu školského polroka o dotáciu nepožiadate.

            Dotácia na stravu sa od 1.5.2023 bude poskytovať v sume:

            1,40€ za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo výchovno-vzdelávacej činnosti v poslednom ročníku MŠ a odobralo obed,

            2,10€ za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na prvom stupni a odobralo obed,

            2,30€ za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na druhom stupni a odobralo obed.

            Réžia je 12€ na mesiac. (Tak ako sme mali doteraz.)

             

            V súvislosti s poskytovaním dotácie na stravu si Vás dovoľujeme tiež informovať, že:

            • za vyučovanie v ZŠ sa považuje aj individuálne vzdelávanie bez pravidelnej účasti na vzdelávaní v ZŠ, pričom dotáciu na stravu je možné poskytnúť len v prípade, ak obed pre dieťa bude odobratý v školskej jedálni,  
            • dotáciu na stravu je možné poskytnúť na dieťa aj v prípade, ak sa dieťa nestravuje v zariadení školského stravovania z dôvodu, že zdravotný stav dieťaťa podľa posúdenia ošetrujúceho lekára– špecialistu (napr. gastroenterológ, diabetológ, imunológ, alergológ a pod.) vyžaduje osobitné stravovanie a zariadenie školského stravovania nevie zabezpečiť takéto jedlo. Podmienkou však je, že o stravovanie v školskej jedálni požiadate a Vaše dieťa bude  zaradené do zoznamu stravníkov s tým, že školská jedáleň nevie zabezpečiť diétnu stravu (dieťa si diétnu stravu prinesie na konzumáciu v rámci obeda do MŠ alebo ZŠ).