• Školský rok 2023/2024

          • Milí rodičia,

            začiatok školského roka bude v pondelok 4.9.2023. Prevádzka MŠ je od 6:30 hod. do 16:30 hod.

            Príchod detí do materskej školy je ráno od 6,30 hod. do 7,50 hod. O 8,00 hod. sa vchody šatní uzamykajú! Odchod detí z materskej školy je v čase od 15,00 hod. do 16,30 hod, prípadne napoludnie od 12,00 hod. - rodič vopred oznámi, ak si chce dieťa prevziať napoludnie.

            V prvý deň nástupu dieťaťa do MŠ odovzdá rodič Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti v tlačenej podobe - tlačivo máte prichystané vo svojich triedach. Cez edupage sa tlačivo pri prvom nástupe dieťaťa nepodáva. Najskorší dátum na tlačive môže byť 3.9.2023, tlačivo vypĺňa iba zákonný zástupca dieťaťa (nie starý rodič a pod.). V prípade, že dieťa dovedie niekto iný ako zákonný zástupca, tlačivo musí mať pripravené - vyplnené.

             

            Zoznam o zaradení detí do tried je umiestnený v šatniach. Tento školský rok deti z 2. triedy (žabky) budú mať šatňu vľavo a deti z 3. triedy (lienky) hneď po vstupe do budovy MŠ.

            Triedne učiteľky:

            1. trieda SOVIČKY : Mgr. Lucia Konečná, Sabína Nováková Dis.art

            2. trieda ŽABKY : Mgr. Eva Deáková, Mgr. Vladimíra Murgašová

            3. trieda LIENKY : Zuzana Paulová, Mgr. Lucia Šebová

            Pedagogická asistentka: Bc. Lucia Deáková

             

            Všetky deti z materskej školy sú prihlásené na stravu. Ak Vaše dieťa nenastúpi hneď 4.9.2023 je potrebné odhlásiť ho v školskej jedálni a tiež v MŠ. V prípade neprítomnosti, rodič odhlási svoje dieťa deň vopred do 14:00 hod (telefonicky 033/3812282 alebo na jedalen@zsbahon.sk). Rovnako po chorobe opäť svoje dieťa nahlási.

            Z dôvodu rekonštrukcie školskej jedálne sa bude strava do materskej školy dovážať. Preto Vás chceme poprosiť o trpezlivosť, najmä prvé dni. Všetky triedy budú mať čas obeda o 12.00 h., vyzdvihnúť ich môžete až po 12.30 hod.

            Čo si majú deti priniesť: uzavreté pevné papučky, náhradné oblečenie do šatne, pyžamko, dievčatá hrebeň/ kefu na česanie, novoprijaté deti kópiu kartičky poistenca a vyplnené vstupné papiere, ktoré ste dostali na úvodnom stretnutí, deti z 3. triedy (lienky) aj úbor - vo vrecku zbalené tepláky, tričko, ponožky. Všetko je potrebné označiť menom. Všetky deti si prinesú batoh (ruksak) - do ktorého si budú najmä v piatok baliť veci (pyžamo, ovocie zo ŠJ atď.).

            Hygienické potreby: 1 balík hygienických vreckoviek, 4 x kotúčik toaletného papiera - odovzdáte p. učiteľke.

            Ospravedlnenie neprítomnosti dieťaťa (Zákon č. 182/2023 Z.z. § 144):

            Ak neprítomnosť dieťaťa, ktoré plní povinné predprimárne vzdelávanie, z dôvodu ochorenia trvá najviac 7 po sebe nasledujúcich vyučovacích dní, neprítomnosť ospravedlňuje zákonný zástupca alebo zástupca zariadenia. Ak neprítomnosť takého dieťaťa z dôvodu ochrenia trvá viac ako 7 po sebe nasledujúcich vyučovacích dní, vyžaduje sa aj predloženie potvrdenia od lekára.

            Rodičia detí s nepovinným predprimárnym vzdelávaním „Potvrdenie od lekára“ nepredkladajú. Potvrdenie od lekára môže byť škole alebo rodičovi zaslané aj e-mailom; pokiaľ lekár nevie potvrdenie zaslať e-mailom, môže lekár o ňom školu informovať telefonicky.

            Tešíme sa na Vás a prajeme ešte pekné prázdninové dni :)

             

            Mgr. Vladimíra Murgašová

            zástupkyňa pre MŠ